5 redenen voor een vakantie op of rond de Friese Meren om boot of vakantiehuis te huren


2018-01-01 15:26:00

Vakantie vieren op of rond de Friese Meren is heerlijk: je bent er in deze waterrijke omgeving echt even helemaal uit. Of je nu kiest voor het huren van een boot of liever aan de vaste wal in een appartement overnacht, in beide gevallen beleef je hier een prachtige vakantie. En wel om deze vijf redenen.

Reden 1: meest waterrijke omgeving van Friesland

 

Friesland staat natuurlijk al bekend als een waterrijke omgeving, maar nergens vind je zo veel water als hier in Langweer en omstreken. Meren, vaarten, plassen: ze zijn allemaal zo met elkaar verbonden dat je op het water alle kanten op kunt: of je nu een boot huurt voor een dag of lekker een midweek, een weekend, een week of langer op vaarvakantie gaat.

 

 

 

Reden 2: rust en ruimte

 

Omringd door de prachtige Friese natuur is het niet moeilijk om afstand te nemen van de dagelijkse drukte. De rustgevende kleuren blauw van het water en groen van de natuur zijn hier goed vertegenwoordigd. Het uitzicht op en rond het water is bijna overal weids, waardoor je echt helemaal kunt ontspannen. 

 

 

 

Reden 3: lekker actief

 

Wil je tijdens je vakantie rond de Friese Meren heerlijk luieren? Dan bieden de ruime banken en fauteuils in onze appartementen je alle comfort voor een ontspannen vakantie. Geniet je liever (ook) van een actieve vakantie? Ook dan biedt dit stukje Friesland volop mogelijkheden: van varen tot fietsen, van wandelen tot vissen. Kijk ook eens op onze vispagina en de pagina met leuke vaarroutes met een vertrek en aankomst uit het hart van Friese merengebied. Vooral de eiland route is een aanrader voor een dagtocht met een sloep  of een start van een heerlijke motorboot vakantie.

 

 

 

Reden 4: voor jong en oud

 

In Langweer en haar omgeving is van alles te beleven voor zowel jong als oud. Voor de kinderen is bijvoorbeeld een bezoek aan het Kameleondorp in Terherne of het Puzzelmuseum in Joure erg leuk. Ook de volwassenen zullen zich in het Puzzelmuseum zeker vermaken, maar ook in Museum Joure en andere musea die Friesland rijk is, zoals het Fries Museum in het hartje van de binnenstad van Leeuwarden – dat vanaf de Friese Meren ook per boot bereikbaar is.

 

 

 

Reden 5: culturele schatten

 

Wandel in deze omgeving door het centrum van een willekeurig dorpje of stadje en je kijkt je ogen uit. Langweer, het dorp waar De Hoek Watersport gevestigd is, is een plaats met stijl en traditie. Het heeft een schilderachtige en enigszins chique uitstraling. In Workum en Makkum dompel je jezelf onder in de rijke aardewerktraditie, terwijl je in Lemmer het D.F.

Woudagemaal kunt bezichtigen, het grootste werkende gemaal ter wereld en onderdeel van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook Sloten, het kleinste stadje van Nederland, is zeker een bezoek waard.

 

Voor actueel nieuws volg ons op facebook we stellen uw bezoek zeer op prijs

zoek en boek
   Terug naar overzicht

Genieten op het water


Zoek en boek