Bij ons start uw vaarroute uit het hart van het Friese merengebied.

Bij ons kunt je een Motorboot of sloep huren en je vakantie starten in het midden van het Friese merengebied.  De perfecte startlocatie geeft u 2 grote voordelen: ten eerste hoeft u niet uren over kanalen te varen of voor bruggen te wachten voordat u in het merengebied aankomt,en ten tweede kunt u een vaarroute kiezen zonder dat u eerst een brug tegenkomt. Dit is ook handig om te wennen aan het schip.  Relaxed toch?  We hebben alvast vanuit onze locatie een paar mooie routes uitgewerkt, zodat u deze thuis al kunt bestuderen. Op www.friesland.nl vindt u nog meer mooie routes!

Kijk ook eens bij de veelgestelde vragen: FAQ 

 

Meer weten

Vaarroutes

Aquaduct route met overnachting op een eiland

Geweldige route om uw Motorboot of sloep te leren varen en eerst geen bruggen te hoeven passeren. Deze route voert u eerst naar Heeg en het eiland bij Heeg en wilt u nog even doorvaren steek dan de prachtige Fluessen op! Er bevinden zich daar nog 2 prachtige eilanden, waar u kunt aanmeren en prettig kunt overnachten. Kijk snel op de route. 

Ga naar deze mooie eiland route

Rondje Sneek start bij de Hoek Watersport

Start vanuit het hart van het Friese meren gebied en vaar met onze Motorboot of onze sloep via Woudsend, Sloten en dan via IJlst naar Sneek om te genieten van een heerlijk dagje weg of een langere vaartocht.

Ga naar deze heerlijke route

De stedenroute naar Workum

Deze route bevelen wij van harte aan omdat u via mooie vaarwegen kennis kunt maken met de Friese Zuidwesthoek. Onderweg kunt u heerlijk genieten van de natuur vanuit onze motorboten of sloep  en in de historische steden Sneek, Bolsward en Workum kunt u gezellig uit eten of een terrasje pakken. 

Ga naar deze Motorboot route

Culturele hoofdstad Leeuwarden Dokkum route

In het jaar van de Culturele Hoofdstad 2018 mag natuurlijk een mooie vaartocht naar Leeuwarden niet ontbreken.Deze vaarroute  leidt u niet alleen door grote kanalen maar ook via mooie vaarten over het Sneekermeer, via Terhorne en Grou naar Leeuwarden. WIlt u verder varen dan is de route naar Dokkum eveneens weergegeven op de kaart. Met een overnachting in de Prinsentuin te Leeuwarden bent u midden in het hart van de Europese Culturele Hoofdstad 2018. Een bezoek meer dan waard!

Ga naar deze Motorboot route

Bezoek Sloten

Een leuk uitje met de sloep is ook een bezoek aan het mooie stadje Sloten.

Met onze sloep hoef je niet om het stadje heen te varen maar kun je er doorheen. Een geweldige ervaring. Zeker mooie foto momenten bij de Molen of bij de Kanonnen . Je kunt er ook ook heerlijk lunchen . Aanrader ! Sloten is ook onderdeel van het "Rondje Sneek"  Start bij de Hoek Watersport.

Sloten is vanaf onze locatie goed bereikbaar en de tocht er naar toe is al beleving op zicht. 

 

Huur een sloep

Starten vanuit De Hoek Watersport

Vanuit Dijken, Langweer en onze haven in het bijzonder heeft u prachtige mogelijkheden voor veelzijdige routes . U kunt genieten van de Friese meren en steden of naar Overijssel varen en Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove aandoen. Via de Randmeren kunt u zelfs naar Amsterdam varen als u meer tijd heeft. De Hoek Watersport routes bieden u de mogelijkheid om optimaal te genieten.

Op www.friesland.nl kunt u diverse vaarroutes downloaden op uw telefoon of tablet.

Leesmeer