Aquaduct eiland route Fluessen

Met de Aquaduct eiland route vaart u met uw Motorboot van De Hoek Watersport  door het natuurlijke landschap zonder dat u bruggen tegenkomt naar een eiland in de Fluessen. In de Fluessen treft u drie schitterende eilanden aan waar u als het weer het toelaat heerlijk kunt overnachten. Tegenover de plaats Heeg het is het eiland "Rakkenpole" en meer het meer op liggen de eilanden de "Langehoeksepolle"  en de "Nije Kruzepole" dit eiland wordt  ook wel het het konijneneiland genoemd. In onze motorboten treft u ook nog diverse leuke vaarroutes aan. Geniet van deze heerlijke vaarroute. Kijk ook eens naar onze vis vakantiemogelijkheden.

 

Lees meer

Langehoekspolle ( konijneneiland)


Overnachting tips met een Motorboot de Hoek Watersport. Let wel goed op de windrichting als u aan een eiland gaat aanmeren en kies bij voorkeur een een beschutte plek in de binnenhaven. Wilt u heerlijk kunnen slapen met wat meer wind en dus geen last hebben van golfslag tegen uw schip, van het meer de Fluessen, kies dan voor de natuurlijke  binnenhaven van "De Rakkenpole" tegenover de plaats Heeg of de wat verder in het meer liggende eilanden de "Nije Kruzpole" of de het het binnenhaven deel van de "Langehoekspolle".  Deze 3 kleine eilanden zijn ook voor de kinderen een leuke locatie waar je heerlijk kunt bbq-en en wandelen en pssst er wordt ook wel eens een kampvuurtje gestookt hebben wij gehoord. 

 

Leesmeer

Sfeerimpressie van de route naar het eiland in de Fluessen

Wilt u eens aan meerpalen overnachten zonder dat u aan wal kunt dan kunt u overnachten in het zijmeertje van de Fluessen "Hofmar" heerlijk midden in de natuur.

Lees meer

Overige vaarroutes

Rondje Sneek

Er is geen mooiere manier om de Provincie te leren kennen dan via het Water en hier hoor een bezoek aan Sneek zeker bij. Kies deze route om vanuit onze perfect gelegen startlocatie een heerlijke tocht te maken.

Lees meer

Steden route naar Workum

Vanaf onze  perfecte startlocatie vaart u via IJlst naar Sneek en  Bolsward vaart u middels deze route naar Workum. Op de terugreis vaart u over de Fluessen weer naar u startplaats De Hoek Watersport. Een geweldige route om te genieten van de natuur maar ook van een aantal van de elfsteden en diverse musea. 

Leesmeer

Culturele hoofdstad Leeuwarden route

Via Langweer en het Sneekermeer, Terhorne leidt u deze route naar Akkrum /Nes en vanuit hier naar Grou en naar Leeuwarden. Optioneel gaat u verder naar Dokkum vanwaar u de tocht kunt uitbreiden naar het Lauwersmeer gebied of een van de vele andere bestemmingen. 

Lees meer