Het gebied rond de Langweerder Wielen

Nergens in de provincie tref je in zo'n klein gebied zo'n groot landschappelijk contrast: de weidsheid en openheid van het veenweidegebied met de Wielen en het Koevordermeer, tegenover de intimiteit en beslotenheid van de bossen bij Sint Nicolaasga. Kijk ook eens naar onze mooi vaarroutes onze site "De Hoek Watersport vaarroutes "

In ons waterrijke en vooral visrijke gebied kunt u geweldig vissen meer informatie hiervover bij teft u aan op onze  visvakantie pagina. 

Zoek en boek

Ontdek de omgeving


Voor rust, ruimte en natuur ben je bij De Hoek Watersport aan het juiste adres. Nergens in Friesland tref je namelijk zo'n groot landschappelijk contras in het landschap: de wijdsheid en openheid van het veenweidegebied met de Wielen en het Koevordermeer, tegenover de intimiteit en beslotenheid van de bossen bij Sint Nicolaasga.

Ideeën opdoen over vaarroutes? Wij hebben er alvast een paar voor u op een rij gezet. Bekijk de vaarroutes vanaf De Hoek Watersport hier.

In ons waterrijke gebied kunt u geweldig vissen. Meer informatie over ideale visvakanties hiervover bij teft u aan op onze visvakantie pagina. 

Een stadwandeling door de havenstad Langweer


Dankzij de gunstige ligging aan het water ontwikkelde Langweer zich rond 1600 tot markt- en havenplaats met een waag, een 'regtshuys' en verschillende luxe woonhuizen voor de gegoede burgerij, waaronder Osingastate. Daarom mag een bezoek aan Langweer niet ontbreken tijdens uw vakantie bij De Hoek Watersport. Volgens velen is De Buorren de mooiste dorpsstraat van Friesland. U bent binnen 7 minuten met de fiets in het gezellige dorpscentrum van Langweer. U kunt fietsen ook bij ons huren.

Bezoek havenstad Joure


Joure was in het verleden een belangrijke havenplaats, van waaruit zelfs op Engeland en Scandinavië gevaren werd. Naast de handel ontstond ook de nodige nijverheid en industrie, zoals scheepswerven, meubelmakerijen, kopergieterijen, klokkenmakerijen en natuurlijk de kolebranderij van Douwe Egberts. Het dorp ontwikkelde zich tot een zogenaamde 'vlecke', een plaats die het midden houdt tussen een dorp en een stad.

Ontdek Friesland vanaf het water


Start uw vaarroute vanuit het hart van het Friese merengebied. Daarom is de Hoek Watersport is de perfecte startlocatie, want u hoeft niet uren over kanalen te varen of voor bruggen te wachten. Kies bijvoorbeeld de Aquaduct eiland route of bezoek de steden Giethoorn, Sneek, Bolsward, Culturele Hoofdstad Leeuwarden, Stavoren of IJlst. Dit zijn ideale dagtochten. Tussendoor kunt u heerlijk vissen of duik in het verkoelende water. 

Ga op ontdekkingstocht met een visboot, sloepzeilboot of huur een motorboot en ontdek Friesland vanaf het water!  

 

Maak een boswandeling


De Vegelinbossen zijn genoemd naar de man die ze in de achttiende eeuw aan liet planten, Johan Vegelin van Claerbergen. Deze man, wiens nazaten de bossen nog steeds in bezit hebben en beheren, was ook de drijvende kracht achter de inpoldering van de laaggelegen delen in het gebied. Het wandelbos Wilhelminaoord werd halverwege de negentiende eeuw aangelegd en is gelieft bij wandelaars..

Cultuur snuiven

Even een dag aan de wal doorbrengen? In de omgeving is er zoveel te zien en te doen dat u er gemakkelijk een hele dag voor uit kunt trekken. Combineer bijvoorbeeld een ochtendje winkelen met een bezoek aan het Museum Joure, dat gevestigd is in een prachtig industrieel gebouw. Ook het unieke Puzzelmuseum is een bezoekje meer dan waard. Of doe het Jouster Kuierke, een cultuurhistorische wandeling door het dorp, onder leiding van een gids. Workum en Makkum zijn rijk aan aardewerktraditie en vergeet onze Culturele Hoofdstad Leeuwarden niet. Wat u volgens ons echt niet kunt missen is een bezoek aan het unieke D.F. Woudagemaal in Lemmer. Dit is het grootste werkende gemaal ter wereld en UNESCO Werelderfgoed.

Sfeer impressie van het waterrijke meren

Filmpje met vertrek uit onze haven


Kijk hier hoe uw heerlijke vakantiedagen kunnen starten bij de Hoek Watersport 

vakantiewoning huren