Het gebied rond de Langweerder Wielen

Nergens in de provincie tref je in zo'n klein gebied zo'n groot landschappelijk contrast: de weidsheid en openheid van het veenweidegebied met de Wielen en het Koevordermeer, tegenover de intimiteit en beslotenheid van de bossen bij Sint Nicolaasga. Kijk ook eens naar onze mooi vaarroutes onze site "De Hoek Watersport vaarroutes "

In ons waterrijke en vooral visrijke gebied kunt u geweldig vissen meer informatie hiervover bij teft u aan op onze  visvakantie pagina. 

Zoek en boek

Ontdek de omgeving


Voor rust, ruimte en natuur ben je bij De Hoek Watersport aan het juiste adres. Nergens in Friesland tref je namelijk zo'n groot landschappelijk contras in het landschap: de wijdsheid en openheid van het veenweidegebied met de Wielen en het Koevordermeer, tegenover de intimiteit en beslotenheid van de bossen bij Sint Nicolaasga.

Ideeën opdoen over vaarroutes? Wij hebben er alvast een paar voor u op een rij gezet. Bekijk de vaarroutes vanaf De Hoek Watersport hier.

In ons waterrijke gebied kunt u geweldig vissen. Meer informatie over ideale visvakanties hiervover bij teft u aan op onze visvakantie pagina. 

Een stadwandeling door de havenstad Langweer


Dankzij de gunstige ligging aan het water ontwikkelde Langweer zich rond 1600 tot markt- en havenplaats met een waag, een 'regtshuys' en verschillende luxe woonhuizen voor de gegoede burgerij, waaronder Osingastate. Daarom mag een bezoek aan Langweer niet ontbreken tijdens uw vakantie bij De Hoek Watersport. Volgens velen is De Buorren de mooiste dorpsstraat van Friesland. U bent binnen 7 minuten met de fiets in het gezellige dorpscentrum van Langweer. U kunt fietsen ook bij ons huren.