Veel gestelde vragen

Een motorboot huren is een ideale manier om Friesland vanaf het water te ontdekken.

Met een motorboot kom je op plekken die niet altijd over land bereikbaar zijn en ervaar je een vakantie in Friesland op een bijzondere manier. In dit artikel behandelen we veelgestelde vragen over het huren van een motorboot vissen en het doorbrengen van een vaarvakantie op en rond de Friese meren.

Heeft u nog andere vragen over het huren van een motorboot? Laat het aan ons weten, we geven er graag antwoord op.

 • Heb ik een vaarbewijs nodig?

  Nee, voor de motorboten die wij verhuren heeft u geen vaarbewijs nodig.

  Uiteraard krijgt u voordat u met de motorboot het water op gaat uitleg over het schip en de aanwezige apparatuur. Zo kunt u onbezorgd aan uw vaarvakantie op de Friese wateren beginnen.

  Als hoofdhuurder van de motorboot is het wel van belang dat u minimaal 18 jaar bent. Ook vragen wij voor het huren van motorjacht Florida – het grootste jacht uit onze vloot – enige vaarervaring.

 • Hoeveel mensen kunnen er mee aan boord?

  Op de motorboten van De Hoek Watersport is plek voor twee tot acht personen.

  Zo kunt u een motorboot huren om met zijn tweeën op vakantie te gaan, maar ook een motorjacht om met uw gezin, een groep vrienden of de hele familie te genieten van een mooie tijd op het water.

 • Met een motorboot op vakantie in Friesland met kinderen: wat moet u weten?

  Ook voor kinderen is het een bijzondere belevenis om met een motorboot het water op te gaan voor een vaarvakantie.

  Wij adviseren om kinderen aan boord altijd een zwemvest te laten dragen, ook als ze al een zwemdiploma hebben. Zo kan het hele gezin onbezorgd genieten van een heerlijke vaarvakantie.

 • Mag de hond mee aan boord?

  Ja, honden en andere huisdieren zijn bij De Hoek Watersport welkom aan boord om mee te gaan op vaarvakantie, als u het vooraf wel even met ons overlegt.

  Honden en andere dieren mogen alleen niet in de slaaphutten komen.

 • Waar kunnen we naartoe varen?

  Op de mooie meren in Friesland geniet u van een heerlijke vakantie.

  Vanuit Langweer vaart u per motorboot naar het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Pikmeer, het Heegermeer, de Fluessen of het Slotermeer.

  Ook de Friese steden Sneek, Bolsward, Leeuwarden, Stavoren en IJlst zijn over het water bereikbaar, allemaal leuke plaatsen om tijdens uw vakantie een dag aan de wal door te brengen. Zie ook onze pagina over vaarroutes voor meer opties.

 • Wat zijn de kosten?

  Dit verschilt per boot en per periode waarin u op vakantie wilt.

  Onze motorboot Zwaluw, met aan boord plek voor 2 tot 6 personen, huurt u bijvoorbeeld al vanaf 550 euro per week. Motorboot Florida, het grootste jacht in de vloot van De Hoek Watersport, met plek voor 6 tot 8 personen, huurt u vanaf 995 euro per week.

  Ook is het mogelijk een motorboot voor een weekend of midweek te huren. Klik op de knop hieronder voor alle informatie over het boeken van een motorboot.

 • Vissen: Heb ik een vergunning of vispas nodig?

  JA U heeft een visvergunning nodig

  Wij adviseren om tijdig, voor je visvakantie een vispas aan te vragen. Dit kun je eenvouding via je computer aanvragen. Voorde kleine vispas klik op "aanvragen kleine vispas" voor de nadere vispassen er zijn namenlijk meerdere passen verwijzen we u naar de site van  sportvisserijnederland .

  Indien je alleen een korte periode wilt sportvissen, bijvoorbeeld omdat je geniet van een welverdiende vakantie bij ons, kun je een weekvergunning aanschaffen. Deze weekvergunning, die je dezelfde mogelijkheden biedt als de VISpas, kun je kopen bij de VVVs en de hengelsportzaken in Fryslân. 

  Let op. Friesland heeft de natuur hoog in het vaandel staan en daarom is het niet overal toegestaan om te vissen. Ga dit dus van tevoren goed na voordat je een visstek uitkiest

 • Mag ik overal vissen in Friesland?

  Nee Helaas dat is niet overal toegestaan.

  Met haar vele meren en kanalen is Friesland één van de populairste bestemmingen in Nederland om te gaan vissen. Er is ruim 16.000 hectare aan viswater te vinden en ook al kan het bij mooi weer wat drukker zijn. Friesland heeft de natuur hoog in het vaandel staan en daarom is het niet overal toegestaan om te vissen. Ga dit dus van tevoren goed na voordat je een visstek uitkiest.

 • De Hoek Watersport en privacyregels

  Vanaf 25 mei 2018, is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.  De AVG bevat nieuwe privacyregels met als belangrijkste doel uw persoonsgegevens nog beter te beschermen. Op basis daarvan hebben ook wij ons huidige Privacyverklaring aangepast.

  Wij gebruiken uw informatie

  1. om uw boeking te registreren en contact met u op te kunnen nemen over uw reservering afhandeling en u hierover te kunnen bereiken
  2. voor onze maillijst, deze gebruiken we voor een kersgroet, andere leuke berichten of aanbiedingen.

  U kunt u ten alle tijden altijd afmeldingen van onze nieuwsbrieven, dit kunt u doen in de voettekst van elke nieuwsbrief die u van ons ontvangt.

Leuke vaarroute of visstek zoeken

Kijk ook even op onze leuke vaarroutes en vis mogelijkeheden

We hebben op onze site speciaal voor onze gasten een paar leuke vaarroutes klaar gezet maar ook een overzicht gemaakt van de visstekken en de mogelijkheden weergegeven hoe u deze het beste kunt bereiken.  Op loopafsand bij uw Vakantiehuis of zelf het waterop in een bootje. We verwelkomen u graag bij de Hoek Watersport.

Motorboot huren in Friesland en geen vaarbewijs nodig bij de Hoek Watersport


Voor al onze schepen hoeft u niet te beschikken over een vaarbewijs. Heeft u geen ervaring dan kunt u bij ons ook een vaartraining boeken.