Het Coronavirus COVID-19 beleid

De Hoek Watersport  houdt de situatie omtrent het corona-virus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van u als onze gast en onze medewerkers onze absolute prioriteit heeft

 • Algemeen

  Wat is het corona beleid van de Hoek Watersport

  Aan de hand van de onderstaand vragen gaan wij in op ons beleid daarnaast dient u ten alle tijde  de regelgeving van locale en nationale overheden in acht te nemen.

 • Vanaf 26 juni bijna weer terug naar "normaal"

  Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

  • Beperkingen thuisbezoek en groepsvorming vervallen
   Vanaf 26 juni zijn er geen beperkingen meer voor het aantal bezoekers dat mensen thuis mogen ontvangen. Ook de beperking op groepsvorming vervalt. Nu geldt dat mensen in groepen van maximaal 4 personen samen mogen komen, bijvoorbeeld in het park of in een restaurant. Deze regel vervalt. Wel is het belangrijk anderhalve meter afstand te blijven houden van bezoekers thuis en van anderen buitenshuis.
    
  • Mondkapjesplicht vervalt grotendeels
   De mondkapjesplicht vervalt grotendeels. Alleen waar de anderhalve meter echt niet kan worden gehandhaafd blijft de mondkapjesplicht gelden. Dit is het geval in het personenvervoer, in het OV en op aangewezen plekken rond het OV, bijvoorbeeld stations. Ook op luchthavens en in vliegtuigen. En in het voortgezet onderwijs.
    
 • Kan ik onderweg nog een diner verkrijgen uit een restaurant en zijn supermarkten open ? update 14-10-2020

  JA : dit kan zowel voor supermarkt artikelen als restaurants. Hoe werkt dit:

  Supermarkt De supermarkten zijn open, u dient bij uw supermarktbezoek natuurlijk ook de strikte regels in acht te nemen.

  Horeca sluit per 14 oktober, winkels sluiten ’s avonds na 20.00 uur 
  Horecagelegenheden sluiten vanaf 14 oktober 22.00 uur de deuren. Locaties met een horecafunctie, zoals gebouwen met centrale voorzieningen sluiten alleen de eet- en drinkgelegenheden binnen de locatie. Afhalen van eten en drinken blijft wel mogelijk, maar let op het verbod om alcohol te bezorgen na 20.00 uur. Winkels zijn vanaf 20.00 uur gesloten. Met uitzondering van supermarkten en andere winkels die levensmiddelen verkopen. Er geldt een verbod op het verkopen en bezorgen van alcoholische dranken tussen 20.00 en 7.00 uur. 

   

  Extra supermarkt service de Hoek Watersport

  Kunt u de supermarkt bestelling voor ons verzorgen. Ja dat kunnen wij :  geef voor uw aankomst tijdig uw bestelling door en wij kunnen de bestelling voor uw klaar laten zetten in uw schip wij rekenen hier € 25 extra kosten voor.

 • Sanitair bij recreatiebedrijven en jachthavens blijft open update 14-10-2020

  Ja deze blijven open

  Het is voorlopig niet aangekondigd dat sanitaire voorzieningen bij recreatiebedrijven gesloten moeten worden. Ook voor jachthavens en campings betekent dit dat toilet- en douchevoorzieningen open kunnen blijven. 

 • Gevolgen Code Rood Duitsland en Belgie Friesland Nederlanders

  Nee Er zijn geen reis beperking voor de regio Friesland voor Nederlandse gasten.

  Door het toegenomen aantal nieuwe coronabesmettingen heeft de Duitse regering ook provincies Friesland tot risicogebied verklaard. De Hoek Watersport ligt in een zeer dun bevolkt gebied  en hier geldt geen reiswaarschuwing voor Nederlanders . Dus u kunt gewoon bij ons komen.

 • Is er reisbeperking voor Friesland ? Update 18-9-2020

  Nee. Er is geen reisbeperking voor de regio Friesland. U kunt dus de De Hoek Watersport bezoeken.

  De Hoek Watersport ligt in Friesland en u kunt ons nog bezoeken als u de Corona maategelen in acht neemt.

 • Kunt u uw vakantie nog bij ons doorbrengen ?

  JA.  Onze schepen en vakantiehuisjes en jachthaven blijven beschikbaar voor onze gasten mits onze strikte regels in acht genomen worden om uw verblijf veilig te laten verlopen.  De regels kunnen dagelijks worden aangepast als de situatie daar aanleiding toe geeft. 

  U dient 1,5 meter afstand te houden tot elkaar. Volg onze instructies naugezet op!  

 • Strikte regels die in acht genomen worden, zijn:
  1. U dient vooraf  uw aankomsttijd met ons af te stemmen. Wij  hanteren tijdslots om uw aankomst en vertrek zonder groepsvorming te kunnen verwerken. Mocht u niet tijdig kunnen komen stem dan met ons af zodat wij aanvullende maatregelen kunnen nemen.
  2. U kunt parkeren op ons ruime parkeerterrein en u dient bij het uitstappen  1,5 meter afstand tot anderen te houden.
  3. Er moet altijd 1,5 meter afstand tot anderen gehouden worden.
  4. Was uw handen bij aankomst en vertrek en daarna  regelmatig langer dan 25 seconden met water en zeep;
  5. Bij aankomst ontvangen wij graag alleen de hoofdbestuurder van het schip of huurder van het huisje in het kantoor. Vaste gasten die bekend zijn kunnen gebruik maken van onze sleutelservice en zodoende zonder onze tussenkomst het huisje of schip betreden.
  6. Familieleden/gasten van de hoofdbestuurder of hoofdhuurder van het huisje kunnen gebruik maken van een afzonderijke wachtlocatie welke zodanig is ingericht dat een minimale afstand van 1,5 meter in acht genomen kan worden.  Uw medereizigers dienen daar te wachten totdat het verhuur object betreden kan worden.
  7. Bij het kantoorbezoek ( maximaal 1 persoon) dient te allen tijde de 1,5 meter afstand  in acht genomen te worden.
  8. Wij geven elkaar bij aankomst/begroeting geen hand.
  9. Onze schepen en huisjes zullen dit jaar extra goed gereinigd en gedesinfecteerd worden.
   1. Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde “handcontactpunten” als lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd.
   2. Het wassen van linnen gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven
  10. Verder dienen alle lokale en nationale voorzorgmaatregelen in acht genomen te worden, kijk ook wat u zelf moet doen tijdens uw verblijf.

   

 • Wat moet u zelf doen tijdens uw verblijf ?

  HHet is belangrijk om de volgende maatregelen op te volgen, namelijk:

   

  1. Was uw handen regelmatig en langer dan 25 seconden met water en zeep;

  2. Hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van uw elleboog;

  3. Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg;

  4. Ga niet te dicht bij andere vaartuigen die bemand zijn liggen en ook niet dicht bij andere plekken op passantenplekken in jachthavens.

  5. Meldt u meteen als iemand ziek is door telefonisch contact op te nemen met  de plaatselijke huisarts en informeer de beheerder / eigenaar van het watersport- of recreatiebedrijf;

  6. Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: 

  https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

   

 • Wordt er nog uitleg gegeven op het schip?

  Er wordt in principe  geen uitleg aan boord gegeven zolang de corona maatregelen van kracht zijn.  Wij hebben met ingang van dit jaar een instructie-film per boot beschikbaar.  Met deze instructie-film krijgt u dezelfde uitleg, die u van ons gewend bent . Is dit niet voldoende, dan kan er optioneel nog uitleg op het schip plaatsvinden, maar dan mag alleen de hoofdbestuurder op het schip aanwezig zijn en wordt de 1,5 meter afstand  in acht genomen.

  Mede-opvarenden kunnen zolang plaats nemen in de grote wachtruimte. 

 • Wanneer gaan de bruggen weer open ?

  Alle bruggen en sluizen draaien volgens normale dienstregeling.

  • Alle bruggen en sluizen draaien weer volgens normale dienstregeling. Het vaarseizoen start weer op 1 april 2021, daarvoor geldt een winterbediening op afspraak.

   

   

   


   

   

 • Annulering

  Wij werken met een voucher regeling

  Er zit een juridische kant aan de annulering waarbij we naar de kleine letters van het contract kunnen verwijzen en u verplichten deels of volledig uw reissom te betalen, maar gelet op deze bijzondere omstandigheden en de menselijke kant aan deze situatie zijn wij de mening toegedaan dat we elkaar moeten helpen.  Wij hebben er dan ook voor gekozen vooreerst een voucher aan te bieden voor alle boekingen, die geannuleerd moeten worden ten gevolge van de Corona maatregelen.  Met de voucher kunt u uw boeking verschuiven naar een andere periode binnen een tijdsbestek van een jaar ingaande de dag van uw geplande vertrek.  

 • Is uw jachtservice bedrijf nog open ?

  Ja . Onze jachtservice is open maar hier dient u ook de strikte maatregelen zoals op deze site en in dit bericht is aangegeven in acht te nemen.

  Onze Jachtservice is open.  Onze werknemers houden 1,5 meter afstand tot elkaar in acht. Voor vragen bij voorkeur alleen telefonisch contact opnemen en alleen bezoek op afspraak. U dient onze veiligheidsadviezen in acht te nemen.  Ons kantoor/ontvangstruimte is alleen op afspraak toegangelijk voor jachtservice gasten. 

  Onze monteurs die aan boten van klanten op locatie werken ontsmetten voor en na de werkzaamheden de sleutels van de boot.

  Op de locatie moet ons personeel ruime afstand houden van u en deze regels dient u als klant ook in acht te nemen.   

   

   

 • Kan ik door de Corona regels nog wel een ligplaats innemen in de natuur

  JA dit is mogelijk. Al onze motorboten mogen een vrije ligplaats innemen op "marrekrite" plekken , Marrekrite beheert ongeveer 600 voorzieningen op 300 locaties door heel Fryslân. Er is altijd wel een plekje te vinden waar u kunt afmeren zonder dat er veel anderen in de buurt zijn. Zoek die plekken eens gericht op als u op het water bent, u zult er versteld van staan hoeveel mooie plekken we hebben, waar het heerlijk rustig en stil is

  U bent meer dan welkom op  de MARREKRITE vrije ligplaatsen in de natuur, maar ook daar gelden de aangescherpte CORONA regels die door de overheid zijn afgekondigd.
  Wij vragen u dringend om deze regels in acht te nemen, niet alleen voor uw eigen gezondheid, maar ook voor die van anderen.

   

   

   

 • Hoe kan ik de ligplaatsen in de natuur vinden

  Deze ligplaatsen zijn volop aanwezig en u kunt ze eenvoudig traceren via onze navigatiekaarten die standaard aan boord zijn.

  Hiernaast ziet u een foto van onze navigatiekaart. 

  De kleine rode bolletjes op de kaart  zijn de plekken waar u een ligplaats  in kunt nemen.

  Met de zwarte pijlen zijn de ligplaatsen aangewezen op de  kaart foto.  Als er een bordje Marrekrite  bij de ligplaats aanwezig is kunt u met onze motorboten daar gratis overnachten.

  U dient uiteraard ook hier de corona maatregelen in acht te nemen voor uw eigen veiligheid en die van anderen.

  Tip: kijk ook goed hoe de wind staat want die kan gaan draaien ! Het is niet prettig op lagerwal te komen liggen.  U kunt dat voorkomen  door de verwachting van de windrichting  op te zoeken en daar rekening mee te houden.  ( bijvoorbeeld met de app Windfinder) 

   

   

 • Ik kom van buiten Europa mag ik bij jullie een jacht huren

  Nee Nederland verlengt inreisverbod voor mensen van buiten Europa

  Tot en met 15 juni mogen personen van buiten Europa Nederland niet in, behalve voor noodzakelijke reizen.