Jouw ideale visvakantie


Of je nu even een hengeltje uit wilt slaan in onze haven, je eigen visstek opzoekt in de directe omgeving of er op uit wilt er is volop keus aan uitstekende visgebieden: het Sneekermeer, het Prinses Margriet kanaal maar ook kleine meren en kanalen bieden voor een ieder met het juiste aas en skills volop mogelijkheden om te genieten van een leuke vistijd. In onze directe omgeving treft u veel vissoorten aan zoals snoek,snoekbaars, brasem, karper en heel veel voorntjes.

U kunt een visboot of een sloep bij uw verbijf reserveren of uw eigen visboot meenemen.  Reserveer wel tijdig om teleurstelling te voorkomen vooral in de zomer zijn de visbootjes geliefd. Let wel dat u over de juiste visakte beschikt zie ook onze veel gestelde vragen pagina (FAQ) voor een nadere toelichting.

Vispas 

Bij aankomst, zolang de voorraad strekt,  kunt u bij ons u een “week vispas” aanschaffen. Wij zijn hiervoor een officieel verkooppunt. U kunt de vispas ook bij ons reserveren zodat u zeker van bent dat deze beschikbaar is bij uw aankomst.

Vissen in het waterrijke Friesland


De Hoek Watersport ligt midden in het hart van het Friese merengebied en is daardoor een ideale bestemming als je wilt vissen tijdens je vakantie.

Uw verblijf

Vakantie woningen in onze boerderij


Boek een vakantiewoning zodat u na een dagje vissen heerlijk kunt slapen in uw eigen woning nabij of aan onze gezellige haven geheel omsloten door het weidse landschap.  Bij geschikt weer kunt u natuurlijk de BBQ aansteken op ons ruime terrein om een perfecte dag af te sluiten. De echte visliefhebber geniet tijdens zijn visvakantie bij De Hoek Watersport .

Bekijk de vakantie woningen

Mogelijkheden om naar uw visstek te gaan

Vissen vanaf een Motorboot

Vissen vanuit een motorboot of vanuit de omgeving waar u heen vaart met een motorboot geeft u de ultieme vrijheid om uw ideale visstek te vinden. Veel vis wordt ook gevangen vanaf een van onze Motorboten, waarmee u in luxe comfort kunt reizen en vissen wanneer u daar zin in heeft. 

Bekijk onze mooie motorboten

Vissen en genieten met een sloep/ visboot

Huur bij ons een sloep of visboot. Onze maril sloepen bieden volop ruimte om uw visspullen en andere voorradenop te slaan. Heerlijk varen naar uw ideale visstek en onderweg te genieten van de natuur. 

Bekijk Maril sloepen

Vissen met een van onze visboten met buiten boord motor

Onze visbootjes zijn zeer ruim om u volop comfort te bieden en om heerlijk te kunnen vissen. Daar wij midden in je Friese hart van het merengebied liggen hoeft u niet eerst heel lang te varen om een leuke visstek te vinden. Letterlijk gelijk om de Hoek treft u zowel meren als kanalen aan om heerlijk te vissen. Bekijk ook onze sloepen.

Kijk eens naar onze visbootjes

Mooie visplek op loopafstand


Op loopafstand zijn diverse goede visstekken beschikbaar. Zo kunt in onze haven vissen maar mooier is om even ietsje door te lopen en aan het aangrenzende kanaal uw hengel uit te slaan. Dit kan aan de steiger voor schepen. Met mooi weer kan het druk zijn aan de steiger dan is het beter om door te lopen naar de brug: wordt goed op de kaart weergegeven. Het is een ideale visstek omdat daar geen boten mogen liggen.

Waar kunt u in de omgeving vissen

Visplekken in de directe omgeving


Op deze kaart ziet u een aantal visplekken waar u uitstekend kunt vissen en kansen op prachtige visstekken.  Heeft u vragen we helpen u graag. 

Kijk eens welke visboten er beschikbaar zijn

Geweldige visstek op loopafstand of vaar er naar toe met motorboot

Friesland is voor zoetwatervis de mooiste visprovincie van Nederland door de vele meren en kanalen. Met een van onze motorboten heeft u in dit waterrijke gebied heel veel mogelijkheden.